Приједор: Поново засијао први градски мурал

С. Та.
Приједор: Поново засијао први градски мурал

Приједор - Полазници Школе сликања Бориса Еремића рестаурирали су први градски мурал у Приједору, који су недавно оштетили непознати вандали цртајући по њему непримјерене садржаје.

У питању је рад италијанске умјетнице Паоле де Мањинкор који је настао 1998. године на зиду Машинске школе, а заједно са умјетницом цртала су га дјеца из тадашњих избјегличких центара.

- Цијели конкурс "Приједор - град мурала" који је до сада изњедрио пет мурала проводи се у част Пауле де Мањинкор и уз подршку италијанских донатора том пројекту - рекао је Еремић. Он је додао да у рестаурацији мурала учествују дјеца од десет до 18 година.

- Трудимо се да испоштујемо оригинални израз умјетнице и да додамо мали дио себе у све то - рекао је овај академски сликар. Он је истакао да су ову акцију подржали град Приједор и Агенција локалне демократије Приједор.

- Ми смо уложили таленат, вријеме, радост и љубав према сликању и надамо се да ће крајњи резултат бити позитиван, а град ће остати достојан имена који је понио као град мурала -  нагласио је Еремић и најавио да ће ускоро бити расписан и међународни конкурс за нови градски мурал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана