Правда за Давида 75. дан

nezavisne.com
Правда за Давида 75. дан

Бањалука – Грађани Бањалуке 75. дан су на Тргу Крајине гдје траже да се разјасне све чињенице у вези смрти њиховог младог суграђанина Давида Драгичевића.

Као и свако претходно вече, окупљенима се обратио Давидов отац, Давор Драгичевић, рекавши да на Тргу Давида Драгичевића траже само двије ријечи.

“Од институција сам добио само тужбу за клевету. 75. дан на Тргу Давида Драгичевића, мир и достојанство, ми смо људи, тражимо двије ријечи које су њима најтеже – истину и правду. Сви који сте били на срамној конференцији 26. 3. сте саучесници у убиству”, рекао је Драгичевић.

Најавио је да ће на ове тужбе узвратити на исти начин.

“Сљедеће седмице почећу и ја вас да тужим, и за клевету и за изношење лажних чињеница. Докажите, Давид, наркоман, лопов, самоубица, бацио се у канализцаију, докажите. Рекао сам прије 70 дана, убићу се овдје да сперем љагу са синовог и са свог имена. Сваким даном доказујете да рушите институције ове државе, ми смо ту да их бранимо, преварити нас нећете”, рекао је Драгичевић на Тргу Крајине.

Још једном је прозвао поједине припаднике МУП-а РС и Тужилаштва али се некима и захвалио.

“Поједини припадници МУП-а и Тужилаштва су се задњим саопштењима јасно декларисали да су стали изнад функција које обављају и изнад институција које представљају. Још једном бих захвалио свим часним припадницима МУП-а, добијам у задње вријеме подршку из Тужилаштва, хвала им на томе”, истакао је Драгичевић.

Он сутра путује у Беч, гдје ће бити организован велики скуп, али се већ наредни дан враћа у Бањалуку и на Трг Крајине.

Присутнима се захвалио на снази коју му пружају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана