Позовите 1413 за лијечење младог Сергеја који је у коми

ГС
Позовите 1413 за лијечење младог Сергеја који је у коми

БАЊАЛУКА – Позивом на хуманитарни број 1413 дарујете једну КМ за лијечење двадесетогодишњег Сергеја Ступара из Бањалуке, који је у коми скоро девет мјесеци након тешке саобраћајне несреће, која је из коријена промијенила његов живот и живот његове мајке.

Свјетлана Беднаш, Сергејева мајка, казала је да је хуманитарни број покренут од 1. априла, са паролом "За Сергеја" као и да је потребно прикупити 350.000 КМ за лијечење у Русији, а како је истакла, полаже све наде у клинику у Москви.

"Ради се о клиници која се бави лијечењем матичним ћелијама и они су нам дали зелено свјетло да Сергеј дође, и истакли да има наде за њега ако се покуша са том терапијом. Потребно је скупити 350.000 марака за лијечење и транспорт. Сада смо дошли до цифре од око 70.000 КМ, остало је још посла да се одради и надам се да ћемо што прије успјети да скупимо ту цифру", казала је Беднаш.

Истиче да је одушевљена одзивом, хуманошћу и захвална свима који су на било који начин помогли.

"Људи су се стварно ујединили у хуманости, а хвала и Граду Бањалука који је стао иза мене, као и многобројним јавним установама.  Неки од њих су Сергејева, али и моја бивша основна школа 'Алекса Шантић', која је уз нас од првог дана, али и многи други људи, као и познате личности, познати инфлуенсери, одавде, али и из региона и ја сам што се тиче подршке јако захвална и надам се да ћемо што прије отићи на лијечење", рекла је Беднаш.

Додаје да је Сергеј  већ седам мјесеци на лијечењу у Градишци, а да ће ускоро бити девет мјесеци како је у коми.

"Нажалост, нема никаквих помака, његово стање је исто, он је у болници на праћењу, о њему брину сестре и доктор Поповић. Чекамо да се скупе потребна средства да можемо да кренемо даље и да то све крене неким другим током уз божију помоћ", каже она.

Напоменула је да не губи наду и како је рекла, тешко јесте, али издржи све због Сергеја.

"Знам да сам сину потребна и да ћу тек да му будем потребна. Наилазимо на разне успоне и падове, он наилази на разне препреке, за њега је пуно теже него за нас, здраве људе, али боримо се, трудимо се сви. Мени је велику наду пробудила клиника у Москви и то ми даје снагу да идем напријед и у томе проналазим снагу", закључила је Беднаш.

Да су свим срцем уз Сергеја и његову мајку потврдила је у разговору за "Независне новине" Светлана Радусин, директорка Основне школе "Алекса Шантић" у Бањалуци и додала да је ово други пут да организују хуманитарну акцију за лијечење бившег ученика.

"Стало нам је до Сергеја и његове мајке. Стало нам је до сваког дјетета, а поготово оног које је прошло кроз нашу школу. Покренули смо акцију, прикупљамо новчану помоћ, објавили смо оглас на нашим друштвеним мрежама и наишли на подршку и ученика, њихових родитеља, као и колектива, а тако је сваки пут. Када сакупимо средства, као и прошли пут, уплатићемо их на жиро рачун Сергејеве мајке. Ми вјерујемо да ће све бити како треба, а Сергејева мајка је изузетна жена, борац, много је цијенимо и уз њу смо и позивамо све добре људе да позову хуманитарни број 1413 ",казала је Радусин.

За Сергеја ће идуће седмице, 18. и 20. априла, са почетком у 20.00 часова  у Дому омладине бити одржана представа "Моје бивше, моји бивши" у копродукцији  Академског позориште СКЦ Ниш  и Студио театара 078, а сав приход од улазница биће  уплаћен за лијечење Сергеја Ступара.

"Цијена улазнице износи 10 КМ, а сав новац од продаје донираћемо Сергеју Ступару, младићу из Бањалуке којем су потребна средства за операцију, да се након осам мјесеци пробуди из коме. Улазнице можете купити прије почетка представе у Дому омладине.

У представи играју Милица Аничић, Ивана Ðорђевић, Катарина Драгичевић, Матија Десанчић (умјесто Давида Блатешића) и Милош Обрадовић (умјесто Матијаса Малића)", навели су из Студио театра 078 на друштвеној мрежи Инстаграм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана