Пожари у Дрвару данима активни, горјели и стамбени објекти

Срна
Foto: срна

ДРВАР - Кризни штаб општине Дрвар засједао је данас због пожара који су данима активни и санирају се расположивим људским и техничким капацитетима, а било је и случајева гдје су изгорјели стамбени објекти, речено је Срни из општинске Цивилне заштите.

На сједници Кризног штаба било је ријечи и о прављењу робних резерви.

"Забринути смо због рата у Украјини и посљедица које могу да задесе и нас. Не паничимо, али размишљамо о прављењу робних резерви основних намирница као што су брашно, уље, шећер, со, али и нафта", рекла је начелник општине Душица Рунић.

Са сједнице Кризног штаба упућен је апел грађанима да се уздрже од било каквог паљења ватре на отвореном јер доводе у опасност људске животе и материјална добра. Уколико усљед спаљивања настане пожар који за посљедицу има материјалну штету или изазове опасност по људске животе предвиђене су казне од 250 КМ до 750 КМ, напоменули су из Цивилне заштите.

Надлежна инспекција за заштиту од пожара ће у сарадњи са правосудним органима и полицијом предузимати потребне мјере против особа које буду осумњичене за изазивање пожара, додали су они.

"Казне од 500 КМ до 3.000 КМ предвиђене су за особе које ложе ватру у шуми или на шумском земљишту на удаљености мањој од 150 метара од шуме", прецизирали су из општинске Цивилне заштине. Указују да је предвиђена казна затвора до три године ако је кривично дјело довођење у опасност живота и имовине општеопасном радњом или средством почињено из нехата, а ако је почињено с намјером казна од једне до осам година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана