Потписан меморандум о сарадњи четири пограничне општине

Срна
Потписан меморандум о сарадњи четири пограничне општине

ВИШЕГРАД - Представници општина Вишеград, Рудо, Чајетина и Прибој потписали су данас у Вишеграду Меморандум о сараднји, чији се битан дио односи на повезивање Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић је, након потписивања Меморандума, новинарима рекао да је отворено много тема и начина како ове општине могу да сарађују у наредном периоду, а да ће повезивање дјеце бити један од првих заједничких пројеката.

Ђуревић је изразио задоволјство потписаним Меморандумом, те представницима општине Рудо посебно захвалио за исказано интересовање за сарадњу.

Предсједник општине Чајетина Милан Стаматовић рекао је да је потписивање Меморандума изузетно значајно јер омогућава сарадњу на пољу заштите животне средине, у туризму, економији, размјени културних и спортских садржаја, а све то кроз институције.

Према Стаматовићевим ријечима, овај меморандум је допринос националним пројектима и значајан је за Србију и Републику Српску, прије свега, због изградње ауто-пута чији један крак иде од Пожеге до Вишеграда.

Предсједник општине Прибој Лазар Рвовић рекао је да је ово подстицај да се реализују заједнички пројекти и користе средства из прекограничне сарадње, али и из дијела који финансира Србија.

“Наши проблеми и интереси су слични, пре свега, у области туризма и саобраћаја, а то су пројекти које реализује Србија и ми морамо да створимо услове да ти пројекти заживе”, истакао је Рвовић.

Према његовим ријечима, осим ауто-пута, значајни пројекти су Аеродром “Поникве” и реконструкција пруге Београд-Бар, али и међусобно комуникационо повезивање ове четири општине.

Начелник општине Рудо Драгољуб Богдановић изразио је наду да ће овај меморандум бити у интересу свих грађана.

“Ми смо наслоњени једни на друге и сарађивати морамо”, сматра Богдановић .

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана