Пословање “Електропривреде РС”усклађено са свјетским прописима

Маријана Миљић
Пословање “Електропривреде РС”усклађено са свјетским прописима

БАЊАЛУКА - Мјешовити холдинг “Електропривреда РС” увела је системе менаџмента у складу са ISO стандардима и тиме доказала да, не само да производи квалитетан производ, него је способна да унапређује и развија све своје капацитете да би била још већа и стабилнија.

Примјена ISO стандарда од прворазредног значаја је за сваку компанију која држи до свог имиџа и има високе циљеве када је у питању тржиште Европске уније.

Системи менаџмента према захтјевима ISO стандарда који се примјењују у “Електропривреди” су систем менаџмента квалитета  у складу са ISO 9001, те систем менаџмента заштите животне средине у складу са ISO 14001, и систем менаџмента заштите здравља и безбједности на раду у складу са OHSAS 18001.

Систем менаџмента квалитета је надограђен са системима менаџмента заштите животне средине, те заштите здравља и безбједности на раду, чиме се добила потпуна цјелина - интегрисани систем менаџмента IMS.

- Овим системом менаџмента обједињује се квалитет, заштита животне средине, заштита на раду и безбједност радника. Тиме је “Електропривреда” изградила компанију која се правилно развија, непрестано унапређује своје процесе, постаје бржа и ефикаснија, а са друге стране брине о свим аспектима заштите животне средине и запосленима, омогућавајући им здраву средину - навели су у ЕРС-у

Развој ове компаније битан је фактор и за развој Српске.

- Запослени у ЕРС су свјесни ове одговорне улоге и опредијељени су за побољшавање свих пословних процеса. Ту првенствено мислимо на ефикасније управљање производњом струје, угља и топлотне енергије, затим управљање дистрибуцијом и трговином електричне енергије, смањивање трошкова пословања, заштиту животне и радне средине, као и безбједности на раду - казали су у “Електропривреди”

ЕРС је у фебруару 2011. године увела интегрисани систем менаџмента који обједињује три система менаџмента IMS.  Једном годишње се обавља надзор, а сваке треће године ресертификациона провјера IMS од стране сертификационог тијела. Циљ провјере је потврда да је IMS успостављен и примијењен у складу са захтјевима међународних стандарда ISO 9001, ISO 14001 и OHSAS 18001.

Систем менаџмента квалитета

*Погодан за све организације које желе да побољшају начин управљања. Овај систем повећава ефикасности организације. Његова предност је обезбјеђење веза између појединачних процеса, сектора и њихове интеракције. Омогућава праћење свих активности од набавке преко производње до дистрибуције и продаје

Систем менаџмента заштите животне средине

*Овај систем показује да се компанија одговорно понаша према животној средини. Такође, обезбјеђује сагласност пословања са међународним законима и правилима о заштити животне средине, превенцију хазардних ситуација, смањење отпада и креирање позитивног имиџа организације у друштву

Систем менаџмента заштите здравља и безбједности на раду

*Овај систем је уведен у “Електропривреду РС” из разлога одржавања високог нивоа здравља и безбједности што представља важан људски аспект, који репрезентује етички и социјални ниво организације

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана