Помажу болесном дјечаку умјесто дочека Нове године

Агенције
Помажу болесном дјечаку умјесто дочека Нове године

Какањ - Умјесто за дочек Нове године на отвореном, општинско руководство у Какњу одлучило је да новац преусмјери за лијечење болесног седмогодишњег дјечака Евелина Алајбеговића.

Овај хумани чин начелника Какња Нермина Мадре и његових сарадника јуче је одјекнуо порталима и друштвеним мрежама у БиХ.

- Схватајући чињеницу да је хитно потребан новац за операцију нашег суграђанина седмогодишњег дјечака Евелина Алајбеговића, уважавајући ставове грађана с којима се консултовао путем "Фејсбук" профила општине Какањ, начелник је одлучио да се новчани износ планиран за трошкове ноћног програма дочека Нове 2017. године на отвореном уплати у сврху лијечења Евелина - саопштено је из општине.

Додали су да ће у оквиру дочека Нове године бити организован само дневни програм намијењен дјеци.

Евелин болује од тумора на мозгу и тренутно се налази на Педијатријској клиници Језеро на одјељењу неуропедијатрије. За операцију дјечака потребно је 130.000 марака. Дио новца је прикупљен акцијама којима су се прикључили суграђани, привредници, школе, али и факултети у Сарајеву и Тузли.

Дјечакова породица је очајна и моли за помоћ све добре људе.

- Само неколико љекара на свијету може спасити мога сина. Клинике из Хановера, Берлина и Истанбула су прихватиле да оперишу Евелина, а сама операција кошта 130.000 КМ, укључујући санитетски авиотранспорт. Молим вас да учествујете у овој животној борби за живот мог сина Евелина - навео је његов отац Абдулах.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана