Поледица у вишим предјелима због ниске температуре

ГС
Поледица у вишим предјелима због ниске температуре

БИЈЕЉИНА- На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћа се по сувим и мјестимично влажним коловозима, а због ниске јутарње температуре могућа је поледица у вишим предјелима и преко планинских превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Одрони су могући на дионицама у усјецима, а у котлинама је мјестимично смањена видљивост због магле.

Из АМС возачима савјетују максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Због радова, до 31. децембра привремено постављена сигнализација регулише саобраћај на магистралном путу, на дионицама Јоховац-Руданка и Руданка-Добој.

Измијењен је режим саобраћаја на путу Приједор три-Копривна, као и на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевинаа због санације клизишта.

Због реконструкције дионице магистралног пута Александровац-Александровац /ауто-пут/, измијењен је режим саобраћаја до сутра.

Због радова, доћи ће до измјене режима саобраћаја постављањем саобраћајне сигнализације на дионици магистралног пута Власеница-Хан Пијесак један.

На магистралном путу на дионици Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току је рехабилитација пута, па је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја.

За вријеме реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћа се успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничка возила брзина кретања ограничена на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

На подручју ФБиХ санациони радови у току су на магистралним путевима: Нови Травник-Бугојно /преко Ростова/, Биљешево-Лашва, Кључ-Сански Мост на улазу у Сански Мост, код Воденог парка и Чевљановићи-Нишићи. На мјестима радова саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Због протеста у Хрватској, преко граничног прелаза Орашје-Жупања не могу саобраћати аутобуси и теретна возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана