Поднесено око 6.000 захтјева за јединствен мјесечни борачки додатак

Срна
Поднесено око 6.000 захтјева за јединствен мјесечни борачки додатак

ПРИЈЕДОР- Одјељењу за борачко-инвалидску заштиту града Приједора до сада је поднесено око 6.000 захтјева за јединствени мјесечни борачки додатак и око 500 захтјева за категоризацију, изјавио је начелник овог одјељења Ранко Колар.

Он је позвао све учеснике Одбрамбено-отаџбинског рата, који имају најмање један мјесец ратног стажа у зони борбених дејстава, а нису се још пријавили, да поднесу захтјев за ову нову врсту давања.

"Имају право и имају времена, јер је рок неограничен. Нико неће бити оштећен. Ко мисли другачије, нека се јави, Одјељење ради пуном паром, ради се и суботом Позивам све на стрпљење, а очекујем да ће подаци бити унесени до краја јануара, јер сада јењава притисак који смо имали, нарочито у септембру и октобру", рекао је Колар.

Он је навео да се јединствени мјесечни борачки додатак почео исплаћивати, да процес иде постепено у зависности од динамике којом се уносе подаци, да је до краја ове године износ 2,20 КМ за сваки мјесец у зони борбених дејстава, а да се од 1. јануара очекује нова одлука по којој ће износ бити три КМ. "Свима који имају годишњи борачки додатак он ће бити укинут увођењем овог мјесечног", додао је Колар.

Према подацима Одјељења за борачко-инвалидску заштиту, за допунска права бораца, ратних војних инвалида, породица погинулих бораца и преминулих ратних војних инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата прошле године је из буџета града издвојено 264.850 КМ или за 47 одсто више него у претходној.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана