Почело скијање на Козари

Срна
Почело скијање на Козари

Приједор - На Козари је почела сезона скијања, а за све љубитеље зимских спортова отворене су све три ски-стазе. У Инфо-центру Националног парка Козара Срни је потврђено да је висина снијега око 40 центиметара и да су тиме створени услови за отварање овогодишње сезоне скијања на овој планини.

„Скијање је званично почело синоћ традиционалим првим ноћним скијањем, а наставља се данас у пуном капацитету, јер је вријеме сунчано и температура од минус четири степена идеална за скијање“, рекао је дежурни у Инфо-центру Националног парка Драшко Анђелић.

Он је потврдио и да је пут Козарац - Мраковица проходан, те да је температура од свега неколико степени исподо нуле погодна за скијање и санкање.

Скијашке капацитете на Козари чине скијашке стаза дужине 650 и 850 метара, а у функцији су и два ски-лифта типа „тањир“ и „сидро“.

Осим ове двије велике стазе за најмлађе и почетнике изграђена је мала ски-стаза дужине 200 метара и мали ски лифт. Обезбијеђени су услови за скијаше свих узраста, нарочито почетнике, који могу уживати у овом атрактивном, зимском спорту.

Стазе су уређене модерним сњежним ратрацима, који стварају идеалне услове за скијање. Посебан угођај чини ноћно скијање под рефлекторима.

Раније је из Планинарско-скијашког друштва „Љубијски рудар“ најављено да неће бити промјене цијена у односу на прошлу годину.

Дневни ски-пас за одрасле кошта 15 КМ, полудневни 10 КМ, а ноћно скијање 13 КМ, док је за дјецу дневни ски-пас 10 КМ, а полудневни седам КМ. У дневном термину од 10.00 до 16.00 часова раде све стазе, а у ноћном термину ради велика стаза од 18.30 до 21.30 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана