Плате у четири дома здравља подвелом тајне

Драгана Келеч
Плате у четири дома здравља подвелом тајне

Бањалука - Домови здравља у Хан Пијеску, Лакташима, Новом Горажду и Чајничу нису доставили Министарству здравља и социјалне заштите извјештаје о платама запослених иако их закон обавезује да то учине.

Из Министарства апелују на те здравствене установе да отклоне неправилности и да извјештаје и рекапитулације за обрачун плата за претходни мјесец редовно достављају до 15. у мјесецу.

- Увидом у извјештаје о обрачунатим платама и рекапитулацијама констатовано је да та обавеза није испоштована у домовима здравља у Хан Пијеску, Лакташима, Новом Горажду и Чајничу - казали су у Министарству.

Нагласили су да ће здравствене установе које не буду испоштовале наведене обавезе сносити одговорност у складу са Законом о платама запослених лица у јавним установама у области здравства РС.

Директор Дома здравља у Лакташима Љубомир Шормаз тврди да је та установа уредно доставила извјештаје о платама и пословању.

- Ми смо једна од ријетких установа која позитивно послује. Наши радници редовно примају плате и редовно им уплаћујемо доприносе - истакао је Шормаз и додао да Дом здравља никоме није дужан ниједну марку и да нема ниједног разлога да крије извјештаје о платама.

У Министарству здравља кажу да су све јавне здравствене установе обавезне да у складу са закључцима Владе из јануара и марта 2014. године редовно достављају извјештаје и рекапитулације за обрачун плата за претходни мјесец.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана