Петковић: Законом дефинисати електрични тротинет као превозно средство

Г.С.
Петковић: Законом дефинисати електрични тротинет као превозно средство

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић апеловао је на Министарство унутрашњих послова /МУП/ да не санкционише возаче електричних тротинета. Петковић је навео да МУП има право да контролише, али да у складу са постојећим законским рјешењима нема могућност санкционисања возача електричних тротинета јер електрични тротинети нису дефинисани постојећим Законом о основима безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске и БиХ.

"Мопед је поменутим Законом дефинисан као моторно возило са два точка чија снага мотора не прелази четири киловата и мислим да би на сличан требало дефинисати и електрични тротинет", навео је Петковић у саопштењу.

Он је поздравио одлуку грађана да у превозу све више користе електричне тротинете јер, како је навео, на тај начин смањују загађење животне средине и гужве у саобраћају.

"Сматрам да је то добро превозно средство и могућност његовог кориштења треба подржати, али МУП мора да покрене процедуру законског регулисања ове материје", истакао је Петковић.

Из МУП је прошле седмице најављено да ће у наредном периоду предузимати мјере према лицима која користе електрични тротинет у саобраћају.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана