Пепко затвара радње, објаснили и зашто

ГС
Пепко затвара радње, објаснили и зашто

Европски дисконтни малопродајни ланац Пепко Гроп објавио је да ће напустити аустријско тржиште, наводећи да не очекује задовољавајуће финансијске резултате у тој земљи.

"Група је данас закључила да ће прекинути своје операције у Аустрији јер не предвиђа да ће аустријско тржиште достићи одговарајући ниво поврата”, наведено је у регулаторној пријави касно у понедјељак, преноси "Ројтерс".

Власник брендова Пепко, Паундланд и Дилз, који је котиран на Варшавској берзи и који је имао укупно 4.832 трговине, ушао је на аустријско тржиште 2021. и управља са 73 продавнице у земљи.

У октобру је Пепко рекао да ће успорити свој програм отварања продавница како би се усредсредио на обнову профитабилности, али да и даље планира да отвори најмање 400 нових продавница у 2023/24.

Пепко је саопштио да ће излазак из Аустрије побољшати новчани ток групе и основну профитабилност за 2024. и додао да ће им то омогућити фокусирање на друга тржишта на којима могу да генеришу веће поврате.

Такође су истакли да одлука не утиче на њихову постојећу стратегију раста у западној Европи ни на пословне операције у другим земљама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана