Отворен јавни бунар

Срна
Отворен јавни бунар

Прњавор - Јавни бунар, пројекат Удружења грађана "Наша визија" из Прњавора, у који је уложено око 11.000 КМ, данас је пуштен у рад.

Бунар који се налази код Гимназије и Основне школе "Бранко Ћопић" у Прњавору. Технички је квалитетно урађен, ради на бази сензора, а има и три врсте филтера који гаранутују хигијенски и бактериолошки исправну воду у сваком тренутку.

Предсједник Удружења "Наша визија" Снежана Зорић каже да је циљ тог удружења да се оваквим и другим сличним пројектима побољша животни стандард грађана.

"Сврха нашег рада јесте да се људи подстакну да учествују у друштвеном животу. Ово је само почетак, а у наредном периоду очекујемо да нам суграђани предложе и своје идеје како бисмо их заједно реализовали", рекла је Зорићева.

У реализацији пројекта, осим бројних волонтера, учествовала је и општина Прњавор.

Начелник општине Синиша Гатарић рекао је да је ово битан пројекат за Прњавор и све његове грађане, јер је на овом подручју годинама присутан проблем са недостатком воде за пиће.

"Наши суграђани сада имају мјесто гдје могу пити воду, за коју могу бити сигурни да је исправна, јер ће бити под контролом инспекције и предузећа жВодовоџ. Овај пројекат примјер је успјешне сарадње удружења грађана и општинске власти и показује да се, ако постоји добра идеја, она може реализовати", истакао је Гатарић.

Он је изразио очекивање да ће у овој години бити направљена још два оваква бунара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана