Основцима у Дворовима подијељени примјерци Новог завјета

Срна
Основцима у Дворовима подијељени примјерци Новог завјета

БИЈЕЉИНА - У Основној школи "Дворови" код Бијељине наставник вјеронауке Младен Јовић подијелио је бесплатне примјерке Новог завјета свим ученицима осмог и деветог разреда поводом почетка Божићног поста, објављено је на страници Епархије зворничко-тузланске.

Свештеник Јовић је подијелио примјерке Новог завјета у хришћанском духу даривања на почетку Божићног поста, јер је у разговору са ученицима дошао до сазнања да велики број њих у својим домовима нема ову свету књигу, извор хришћанске вјере.

Према ријечима вјероучитеља, свака ријеч Светог писма је ријеч Божија и има моћ да лијечи тјелесна и духовна обољења.

"Од апостолског доба, па до овог нашег времена Свето писмо је служило и служи као чувар праве вјере, истинске врлине, богонадахнуто, корисно за учење, за исправљање и за васпитање у правди и истини", наводе из Епархије зворничко-тузланске.

Директор Школе Чедо Јанковић истакао је да су захвални наставнику који је својим личним залагањем и средствима обезбиједио да се ова света књига нађе у рукама ученика.

"Наставник је и раније поклањао православне хришћанске књиге школској библиотеци као и музичке инструменте оргуље и хармонику школи. Овим поклоном наши ђаци су обогаћени изузетном књигом која никада не застаријева и која представља темељ хришћанске вјере", навео је Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана