Опрез због најављених падавина и јаког вјетра

Срна
Опрез због најављених падавина и јаког вјетра

БАЊАЛУКА - Из бањалучког Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијално ватрогасно-спасилачке јединице апеловали су на додатни опрез због најављених падавина и јаког вјетра и позвали грађане Бањалуке да предузму све мјере и радње заштите личне безбједности и имовине.

"Апелујемо да се суграђани у вријеме када су прогнозиране неповољне временске прилике не крећу у близини водова електричне енергије, оштећених стабала, лако ломљивих предмета на висинама, те да уклоне ствари које би у случају вјетра могле пасти са виших дијелова објеката и изазвати повреде", навели су из Цивилне заштите.

Из бањалучког Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијално ватрогасно-спасилачке јединице напомињу да је неопходно да грађани приликом напуштања објекта затворе прозоре и врата, те уреде дворишта.

"Апелујемо и да директори јавних институција, предузећа и других правних лица предузму одређене мјере на заштити имовине у власништву предузећа", навели су из Цивилне заштите.

Из Градске управе су навели да ће надлежне службе пратити ситуацију и у складу са тим обавјештавати јавност.

Према прогнози Хидрометеоролошког завода Републике Српске, данас ће услиједити нагло захлађење са падавинама - у нижим предјелима падаће киша, а у вишим предјелима уз пад температуре ваздуха киша ће прећи у сусњежицу и снијег.

Очекују се удари вјетра од 50 до 80 километара на час, а у брдско-планинским предјелима јак и олујни вјетар и сњежне падавине могу узроковати наносе, вијавице и сметове на путевима. /крај/бв/сђп

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана