Опаловић: Обавезе према радницима Фармленда биће измирене

Срна
Опаловић: Обавезе према радницима Фармленда биће измирене

Бањалука - Директор говедарске фарме "Фармленд" из Нове Тополе код Градишке Младенко Топаловић изјавио је вечерас да су завршени преговори са потенцијалним купцем овог предузећа и да би ускоро требало да услиједе потписивање, као и исплата обавеза, међу којима су и потраживања радника.Топаловић за Радио-телевизију Републике Српске није хтио да коментарише политичке конотације у вези са овом фармом.

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић рекао је данас да је у "жФармлендуж покрадено више од 60 милиона КМ" и позвао власт у Српској да измири обавезе према радницима тог предузећа.


Представник радника Сњежана Матаругић рекла је данас да је више од 60 радника оштећено пропадањем ове фирме и да је њихов искључиви захтјев да се измире дуговања за плате и друге обавезе из радног односа.

Из "Фармленда" је у децембру прошле године саопштено да ће све обавезе према радницима предузећа, које је купио кинески партнер, бити измирене и да ће они бити приоритет у исплати.

"Од укупних 24 милиона евра колико кинески купци улажу у предузеће, 10 милиона евра намијењено је за ново покретање производње, а остатак новца ће бити распоређен за плаћање дугова према повјериоцима, међу којима су и радници", рекли су тада у "Фармленду".

Радници овог предузећа више пута су штрајковали због вишемјесечних неисплаћених плата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана