Одобрена измјена Закона о фискалним системима у Брчком

Срна
Одобрена измјена Закона о фискалним системима у Брчком

Брчко - Влада Брчко дистрикта усвојила је данас смјернице за измјену и допуну Закона о фискалним системима којим је предложено да од фискализације буде изузета адвокатска дјелатност на период од годину дана.

Директор Пореске управе Миодраг Трифковић рекао је новинарима да је приједлог стигао од адвоката који су у штрајку од марта и навео да ће крајњу одлуку о усвојеним смјерницама донијети Скупштина већ на наредном засједању.

“Влада је прихватила и двије иницијативе за изузимање безготовинског плаћања из фискалног система. Пореска управа за сада примјењује актуелни закон на основу којег контролише спровођење и примјену фискализације. Урадили смо велики број записника о затеченом стању на терену и сада слиједи предузимање прекршајних мјера у складу са законом”, напоменуо је Трифковић.

Влада дистрикта данас је одобрила и поступак за покретање кредитног задужења од 6,5 милиона евра код Европске банке за обнову и развој за изградњу главног транспортног цјевовода у дужини од 14 километара.

Шеф Одјељења за комуналне послове Зоран Булатовић навео је да је 2017. године Европска банка за обнову и развој на захтјев Владе Брчко дистрикта и Јавног комуналног предузећа сачинила студију изводљивости тог пројекта, након чега је добио статус пројекта приоритета.

“Пројекат је израђен прије десетак година, али се чекало да буде прилагођен пројекту обилазнице јер је било одређених одступања. Анекс главног транспортног цјевовода је при крају”, рекао је Булатовић и додао да би средства ускоро могла да буду оперативна.

Он је подсјетио да ће изградњом главног цјевовода од фабрике воде у Плазуљама до насеља Поточари бити ријешен проблем водоснабдијевања у дистрикту, јер ће на главни цјевовод моћи да буду прикључена и насеља из источног, западног и јужног дијела дистрикта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана