Нови методи за заштиту радника без посла

Ј. Д.
Нови методи за заштиту радника без посла

Пале - Регионалним пројектом "Промоција инклузивних рјешења на тржишту рада на западном Балкану" у РС и БиХ, између осталог, требало би да буду утврђене видљиве и невидљиве препреке у планирању и организацији пружања услуга особама искљученим са тржишта рада, те да се процијени ефикасност програма усмјерених према рањивим категоријама.

Дио је то тема о којима су разговарали директор Завода за запошљавање РС Мирослав Вујичић, национални пројектни координатор Катарина Црњански-Влачић  и координаторка Међународне организације рада у БиХ Лејла Тановић.

- Служби за запошљавање ће ово помоћи да процијени своје интерне процедуре, обим посла и оптерећеност савјетодаваца, те олакшати систем управљања информацијама. Закључци процјене ће бити усмјерени ка утврђивању корака који су потребни како би се службама олакшао рад са особама из рањивих категорија у будућности - саопштили су из Завода за запошљавање РС.

Пројектом је предвиђено и да буде израђен водич за партиципативну процјену, након чега ће бити обучена група запослених из службе с циљем самосталне примјене.

Пројекат је покренула Међународна организација рада, а подржаће постојеће активности јавних служби за запошљавање и осталих учесника на тржишту рада кроз постизање мјерљивих резултата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана