Нови кадрови и опрема у Болници Требиње гарант боље бриге о здрављу

Данијела Бајић
Нови кадрови и опрема у Болници Требиње гарант боље бриге о здрављу

ТРЕБИЊЕ - Осмијех дјетета након успјешног лијечења и сузе радоснице у очима родитеља највећа су ми сатисфакција и мотив да дајем све од себе у послу којим се бавим, а сарадња и повјерење које у том процесу стичемо једни у друге јесу најсигурнији пут ка здравом и срећном одрастању сваког малишана.

Овако прича Биљана Мрда специјалиста педијатрије, која се недавно придружила тиму љекара у Болници Требиње.

Ова млада Херцеговка, мајка двоје дјеце, која је дипломирала на Медицинском факултету у Фочи, а затим 2016. године наставила своје усавршавање специјализацијом, са собом је донијела богато искуство и преданост у раду с најмлађим пацијентима.

- Увијек сам вољела да помажем другима, што је у једну руку утицало на то да упишем медицину. Међутим, током рада у примарној здравственој заштити често смо радили у дјечијем диспанзеру, гдје се продубила љубав према педијатрији - казала је Мрда.

Иако је тешко гледати болесно и беспомоћно дијете, она истиче да је рад са најмлађим пацијентима ипак најљепши.

 - Они су несебични и највише показују љубав. Све што смо бољи и пријатнији према њима и они су отворенији те узвраћају љубављу. Не бих се мијењала ни за један други посао - рекла је Мрда, прва у низу специјалиста која се ове године придружила медицинском тиму требињске болнице.

Важан дио тог тима постала је и специјалиста медицинске биохемије Сандра Радановић, а до краја године у ову болницу требало би да стигну још четири љекара. Њено знање и искуство у том сегменту медицине додатно ће обогатити дијагностичке могућности и пружити прецизнију бригу о здрављу пацијената из херцеговачке регије.

Долазак нових специјалиста за ову здравствену установу, према ријечима директора требињске болнице Недељка Ламбете, представља велики корак напријед у пружању квалитетне здравствене заштите.

- С обзиром на чињеницу да тренутно имамо 45 доктора на специјализацији, наша болница имаће ускоро довољан број стручњака који ће бити способни да одговоре на све здравствене потребе нашег становништва - казао је Ламбета, који с нестрпљењем чека пресељење у нову болницу чија изградња из дана у дан напредује. До сада су, истакао је он, на свим објектима завршени груби грађевински радови и постављени отвори.

- У току су унутрашњи занатски радови, а наредних дана почињу и фасадерски радови. Очекујемо да први пацијенти, којима ће бити на располагању савремена опрема и методе лијечења, буду примљени одмах након отварања болнице. Ово ће бити важан, историјски тренутак за све нас - казао је Ламбета.

Започето је, додао је, и са околним уређењем објекта гдје су фекална и оборинска-канализациона мрежа око објекта готово завршене.

Пратећи дешавања у окружењу, посебно у установама јавног карактера, Ламбета тврди да се ова здравствена установа може истаћи као водећа у Српској због своје посвећености сталном унапређењу кадровске структуре и проширењу спектра здравствених услуга. 

Услуге

Недељко Ламбета истакао је да ова здравствена установа има амбициозне планове за ширење својих услуга како би осигурала врхунску медицинску услугу за пацијенте, не само из Требиња него и шире.

- Једна од кључних иницијатива јесте увођење нових медицинских процедура и технологија које ће омогућити бољи третман и дијагностику, али и увођење нових специјализација у оквиру тих планова. Болница ће располагати са 20 нових услуга, али и неколико услуга које не пружа ниједна здравствена установа у Српској - казао је Ламбета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана