Није прихваћен извјештај о извршењу буџета Федерације БиХ, дефицит 8,4 милиона КМ

Срна
Није прихваћен извјештај о извршењу буџета Федерације БиХ, дефицит 8,4 милиона КМ

Сарајево - Делегати у Дому народа Парламента Федерације БиХ нису данас прихватили извјештај о извршењу буџета ФБиХ за прошлу годину у којем је наведено да је у 2018. години забиљежен дефицит, односно да су укупни приходи, примици и финансирања мањи од расхода и издатака за 8,4 милиона КМ.

Представљајући извјештај делегатима, министар финансија ФБиХ Јелка Миличевић нагласила је да је, упркос овом негативном финансијском резултату, на крају 2018. године, акумулирани суфицит износио 114,2 милиона КМ.

Миличевићева је подсјетила да су ребалансом буџета за прошлу годину по основу прихода, примитака и финансирања, планирана средства у износу од око 2,98 милијарди КМ, те да је од укупно планираних, остварено око 2,41 милијарду КМ, што је извршење од око 81 одсто.

Делегати Дома народа упознати су и о информацији о унутрашњем и спољном дугу ФБиХ.

Миличевићева је рекла да је унутрашњи дуг 31. марта износио око 700 милиона КМ, а спољни око 4,727 милијарди КМ.

Делегати су прихватили извјештај о извршењу Програма рада Агенције за ревизију приватизације у ФБиХ за 2018. годину, Информацију о извршеним ревизијама приватизације државног капитала привредних друштава и банака у ФБиХ за период јул-децембар 2018. године.

Усвојени су и извјештаји Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање лица с инвалидитетом за 2018. годину, као и извјештај о раду Федералног завода за запошљавање за 2018. годину.

Дом народа именовао је Привремени одбор за пољопривреду, водопривреду и шумарство, чиме је окончана данашња ванредна сједница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана