Нектар и ОК Фест у еколошкој мисији рециклирања лименки

Г.С.
Нектар и ОК Фест у еколошкој мисији рециклирања лименки

Бањалучка пивара и Recan фондација већ дуги низ година уз иницијативу „Свака лименка се рачуна" пружају подршку „Нектар ОК Фест-у", а за ово јубиларно десетогодишње издање фестивала направљен је искорак, тако да ће све пивопије имати прилике да уживају у свом омиљеном пиву пијући искључиво из еколошки најприхватљивијег паковања – „Нектар" лименке!

„Активности које промовишу употребу лименке на „Нектар ОК Фест-у" датирају одраније гдје су, већ дуги низ година, сви посјетиоци могли да учествују у  креирању чувених мурала – Pixelate у виду зида дугачког шест и високог два метра, а на којима су се од неколико хиљада искориштених лименки правиле величанствене слике са различитим темама попут „Нектар, свијетла страна живота". Идеја иза свих ових активности увијек је била да се  лименке искористе за умјетничко дјело, умјесто да се бацају и тиме нарушавају природне љепоте Тјентишта," изјавила је Андреа Лиздек, маркетинг менаџер Бањалучке пиваре. 

„Бањалучка пивара, заједно са ОК Team и Recan Фондацијом ове године свим посјетиоцима „Нектар ОК феста" пружају могућност да буду одговорни и да чувају природу, у оквиру чега ће бити организован низ активација у те сврхе, а све у циљу анимирања свих посјетилаца да рециклирају своје празне лименке за пиће и дају свој допринос очувању околине. Позивамо све посјетиоце Фестивала да уживају у богатом музичком програму на овогодишњем „Нектар ОК Фесту", рециклирају лименке на за то предвиђеним мјестима у фестивалској зони, јер ће на тај начин поред незаборавног провода доприњети и очувању и заштити животне средине, што је веома битно, посебно ако узмемо у обзир да се фестивал одржава у једном од најзначајнијих заштићених природних подручја у овом дијелу Европе – националном парку Сутјеска " изјавио је Дубравко Сувара, директор „Нектар ОК Фест-а".

Алуминијумска лименка за пиће се сматра најбољом амбалажом  из разлога што се може у потпуности рециклирати и то неограничен број пута. Поред тога што „Нектар пиво" савршено чува од свих спољашњих утицаја, њиховом рециклажом потрошачи брину и о природи која нас окружује и зато је нагласак на кориштењу лименке, а све у сврху достизања још већег нивоа еколошке освијештености Фестивала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана