Небојша Вукановић се придружио зеничким рударима

ГС
Foto: Кликс

ЗЕНИЦА- Посланик у Народној скупштини Републике Српске Небојша Вукановић придружио се данас зеничким рударима који већ неколико дана протестују, а данас су блокирали магистрални пут те улаз на аутопут.

Вукановић је споменуо протесте у Француској и Израелу и рекао како се људи широм свијета, управо кроз демонстрације на улицама, боре за "боље сутра" и траже промјене.

Он је такође рекао и како је ово једини начин да се дође до неких промјена те додао да ће увијек подржати људе који се кроз протесте боре за своја права, преноси Кликс.

"Протести су пружање отпора отуђеним политичарима. Видјели сте да људи широм свијета протестују и боре се за своја права, а мислим да је ово једини начин да се људи изборе за своја права. Ја дођем гдје год се људи боре за своја права, а волим када ме овако, као данас, људи лијепо дочекају", рекао је Вукановић.

Подсјећамо, незадовољни рудари, који траже своја права у Зеници, блокирали су данас магистрални пут М-17 и дионицу ауто-пута, а претходно су пробили кордон полиције. Рудари су претходну ноћ провели под ведрим небом, а јутрос су дали још један рок Градској управи Зеница да ријеши са федералном Електропривредом БиХ и управом Рудника мрког угља Зеница блокаду рачуна.

Након што од њих нису добили одговор, одлучили су се на блокаду пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана