Најтеже болеснике са приједорске психијатрије и даље шаљу у Бањалуку

М. Л.
Најтеже болеснике са приједорске психијатрије и даље шаљу у Бањалуку

Приједор - Спрат Одјељења психијатрије у приједорској болници "Др Младен Стојановић" реконструисан је и стављен у функцију, међутим, у овој здравственој установи још немају услове за затворени тип лијечења.

Директор болнице Мирко Совиљ нагласио је да је преостала реконструкција приземља у којем је прије четири мјесеца букнуо пожар те да вјерује да ће радови бити завршени до краја грађевинске сезоне. Он је нагласио да пацијенте који би требало да бораве у затвореном типу болнице шаљу у бањалучку психијатрију.

- Процијењена штета од пожара је око 70.000 КМ и ових дана очекујемо да нам осигуравајућа кућа надокнади тај износ. Реновирање спрата коштало је око 15.000, док су штета, а самим тим и трошкови реконструкције приземља много већи - рекао је Совиљ.

Додаје да и даље није познато како је дошло до пожара.

- У извјештају који смо добили од полиције наведено је да је узрок пожара највјероватније отворени пламен, али ништа детаљније није саопштено. Морам рећи да смо и ми незадовољни начином истраге, јер је то објашњење прилично уопштено - рекао је Совиљ.

Пожар у згради приједорске психијатрије букнуо је 2. марта у соби за изолацију у којој је била смјештена пацијенткиња М. М. (34) која је једина задобила опекотине.

Након овог догађаја пацијенти који су били смјештени у затвореном дијелу премјештени су на Психијатријску клинику у Бањалуку, док су они са лакшом клиничком сликом отпуштени кућама.

_

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана