Најављени нови снијег и минуси

GS
Foto: X.com

Данас се у Босни очекује умјерено до претежно облачно, док ће у Херцеговини бити претежно сунчано прије подне, а више облачности у другом дијелу дана.

Од средине дана према вечерњим сатима широм земље су могући слаби краткотрајни локални пљускови.

Јачи пљускови су могући на истоку и југоистоку Херцеговине. Вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног смјера. Највиша дневна температура углавном између 9 и 14, на југу земље до 18 степени.

Метеоролози за петак прогнозирају умјерено до претежно облачно вријеме у Босни. Према послијеподневним сатима облачност ће се смањивати. У Херцеговини сунчано уз малу до умјерену наоблаку. Вјетар већином слаб сјеверног смјера. На подручју Херцеговине и југозападне Босне умјерено јака бура. Најнижа јутарња температура већином између 0 и 4, на југу до 8 степени. Највиша дневна температура углавном између 10 и 16, на југу земље до 19 степени.

Субота ће бити облачна уз слабију кишу, а на планинама се очекује снијег. Јаче падавине су током ноћи на недјељу. Вјетар слаб сјеверног и сјевероисточног смјера. Најнижа јутарња температура већином између -1 и 3 степени, на југу до 7. Највиша дневна температура углавном између 11 и 16, на југу земље до 18 степени.

Облачно ће бити у недјељу. У Босни ће падати сусњежица или снијег, а у низијама може падати киша. У Херцеговини ће већином падати киша, а снијег ће падати на планинама. Вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног и сјеверозападног смјера. Најнижа јутарња температура већином између 0 и 4°Ц, на југу земље до 9 степени. Највиша дневна температура углавном између 3 и 7, на југу земље до 12 степени.

У понедјељак се у Босни очекује претежно облачно вријеме. Слабије падавине су могуће у јутарњим сатима на сјеверу Босне. У Херцеговини сунчано уз малу до умјерену наоблаку. Вјетар слаб до умјерене јачине западног и сјеверозападног смјера. Најнижа јутарња температура већином између -2 и 3 степена, на југу земље до 6. Највиша дневна температура углавном између 4 и 9 степени, на југу земље до 16 степени, наводи се у прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, преноси АТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана