На рате љетују и богати

Драгана Келеч
На рате љетују и богати

Бањалука - Љетовање на рате све је популарније међу становницима Српске, а плаћању аранжмана на одгођено прибјегавају и туристи са дубљим џепом.

Вријеме економске кризе многе је приморало да на одмор путују на кредит. Туристичке агенције прилагодиле су се том тренду и сваке сезоне проширују понуду дестинацијама које је могуће посјетити уз вишемјесечно отплаћивање. Процедура за одмор на кредит је једноставна и плаћање на рате је омогућено готово свима.

- Људи масовно траже аранжмане које могу плаћати у ратама. Одгођено плаћање желе и за боравак у јефтинијим, али и у ексклузивним мјестима, гдје одмор кошта и по неколико хиљада марака - рекли су у бањалучкој туристичкој агенцији "Себастијан".

Ова агенција нуди одгођено плаћање на максимално 12 мјесеци.

- Настојимо да што више изађемо у сусрет клијентима. Обично се комбинује да се све рате за одмор исплате до поласка, али могуће је и да се отплаћују након путовања - кажу у агенцији "Себастијан".

Слична ситуација је и у осталим туристичким агенцијама у којима кажу да су на рате продали највише аранжмана за Грчку и Турску.

- Имамо много клијената који желе да склопе уговоре на основу којих ће аранжман платити у неколико рата. Најчешће су то четири мјесечне рате, које треба да буду исплаћене прије поласка - казали су у туристичкој агенцији "Вуковић" у Приједору.

И у туристичким агенцијама у Бијељини влада помама за љетовањима и зимовањима на рате.

- Сваке године све је више оних коју иду на одмор на рате. Ријетки су они који љетовање уплате у кешу - кажу у једној бијељинској туристичкој агенцији.

 

Савјети за јефтиније љетовање

- Уплатити аранжман у раном букингу када су у понуди попусти

- Ако уз смјештај пише да је обезбијеђен паркинг треба се распитати да ли се плаћа, јер се често додатно наплаћује као и клима-уређај

- Прије одласка на пут треба провјерити цијене хране и пића

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана