На Данима отворених врата представљене све чланице Бањалучког факултета

Јасмина Салопек
На Данима отворених врата представљене све чланице Бањалучког факултета

БАЊАЛУКА - Манифестација ''Дан отворених врата Универзитета у Бањалуци'' окупила је око 2.000 матураната из више градова и општина Републике Српске, који су имали прилику да добију све важне информације о студијима који се изводе на факулетима у саставу Универзитета у Бањалуци.

Будућа студентица Економског факултета Валентина Тодоровић из Мркоњић Града изразила је жељу да студира у Бањалуци, јер Универзитет нуди много могућности. 

- Надам се да ћу уписати жељени факултет, јер сам сада матурант економске школе и наставила бих у том правцу - казала је Тодоровићева.
Предсједник Студентског парламента Никола Шобот рекао је да је Дан отворених врата манифестација која окупља матуранте из цијеле Републикр Српске. 

-Матирунати ће моћи обићи све штандове факултета гдје ће се упознати са свим потребним информацијама које требају знати о будућем факултету - рекао је Шобот.

Према његовим ријечима ово је најважнија одлука у њиховим животима, јер бирају своју будућност у занимање које це им касније отворити многа врата.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин захвалио је свим студентима, који се сваке године труде да Дане отворених врата организују што је боље могуће.

- Матуранти имају прилику да да у групама обиђу факултете за које су заинтересовани и упознају студијске програме и начин уписа - навео је Гајанин. 

Он је нагласио да су на Универзитету у Бањалуци, који има најдужу традицију у Републици Српској и други је по старости у БиХ, заступљени готово сви студијски програми са најквалитетнијим кадром са условима за рад.

На скупу је говорио и министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир.

-Пракса отворених врата изњедрила је добре резултате. Влада РС финансира смјештај и редовне студенте на буџету - рекао је Будимир и додао да услови које нуди Унивирезитет су најбољи у региону.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана