МУП добио 100 нових возила

Д. М.
МУП добио 100 нових возила

БАЊАЛУКА - Министарство унутрашњих послова добило је данас стотину нових возила која ће бити распоређена по свим полицијским управама у циљу још боље безбједности РС и свих њених грађана, поручио је данас министар унутрашљих послова РС Драган Лукач у Центру за обуку МУП-а РС у Залужанима код Бањалуке гдје су представљена нова возила.

Он је истакао да се захваљујући Влади Републике Српске наставља улагање у безбједност како би МУП РС могао своје послове и задатке да обавља што ефикасније и на вријеме.

Наставићемо и у наредном периоду да улажемо у МУП и у безбједност

- Набавка возила је коштала 5,7 милиона марака и биће исплаћене у наредне четири године. Ради се о оперативном лизингу кроз који имамо каско осигурана сва возила, редовно сервисирање и сетове љетних и зимских гума, шо је квалитет који нисмо до сада имали - рекао је Лукач.

Према његовим ријечима, више од 30 одсто возила у МУП старији је од 15 година и за њихово одржавање и сервисирање трошено је много средстава.

- Оперативним лизингом који примјењују све земље у окружењу добили смо нови и квалитетан систем одржавања - рекао је Лукач.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана