Mozzartов хуманитарни тикет усрећио још четири удружења

Mozzart
Mozzartов хуманитарни тикет усрећио још четири удружења

Mozzartов „Хуманитарни тикет у подне” наставља да шири срећу широм БиХ. У традиционалној акцији регионалног лидера у приређивању игара на срећу, племенити кладиоци усрећили су још четири удружења и тиме обрадовали њихово бројно чланство у Лакташима, Сарајеву, Теслићу и Кнежеву.

За Удружење родитеља са четворо и више дјеце из Лакташа типовао је фудбалски тренер Александар Ивковић и тиме усрећио 136 вишечланих породица из ове општине.

Подршка из компаније Mozzart је велики хумани и људски гест јер препознају наше потребе, а ријетке су фирме које нам излазе у сусрет. Нама је свака и најмања помоћ велика јер смо ми велике породице. Велико хвала за подршку – каже Славица Голубовић, предсједница Удружења родитеља са четворо и више дјеце Лакташи.

 

Удружење већ 17 година пружа подршку вишечланим породицама. Често организују разне хуманитарне акције, прикупљају донације, а њихови чланови имају бројне бенефите. Најбројнија породица у овом удружењу има 12 дјеце које подиже самохрана мајка, па је примјер и мотив свим осталим члановима. У наредном периоду желе да унаприједе своје активности и наставе залагање за вишечлане породице.

 

Донација из Mozzartа стигла је и на адресу Удружења „Дајте нам шансу” из Сарајева и то по други пут, сада уз асистенцију фудбалера Војводине Радомира Милосављевића. Удружење већ 13 година помаже дјеци са потешкоћама у развоју и њиховим породицама како би имали достојанствен живот и остварили сва своја права, а тренутно имају више од 930 породица са 3.460 корисника услуга.

 

Подршка компаније Mozzart је изнимно значајна за континуиран и квалитетан рад Удружења, како за дјецу са потешкоћама у развоју, тако и за њихове породице. Уједно, веома утиче на изградњу социјално освијештеног друштва и потиче и промовише друштвену одговорност, те емпатију заједнице - поручује Лејла Мусакадић – Ејубовић, асистент менаџера Удружења.

 

Помоћ у раду важна је и члановима Удружења параплегичара, обољелих од дјечије парализе и осталих тјелесних инвалида општине Теслић. Њима је добитни хуманитарни тикет донио срећу на самом почетку рада, а за њих је типовао фудбалер Текстилца из Оџака, Јуто Накамура.

 

Желимо да се захвалимо компанији Mozzart на великодушној донацији нашем Удружењу којом су још једном показали своју посвећеност друштвеној одговорности и бризи о онима којима је помоћ потребна. Надамо се да ћемо и у будућности имати прилику да сарађујемо на пројектима који ће доносити позитивне промјене и унапређивати положај и статус особа са инвалидитетом – поручује Горан Јокић, предсједник УО овог удружења.

Удружење окупља 20 особа са различитим степенима тјелесног инвалидитета- параплегичаре, обољеле од церебралне или дјечије парализе, ампутирце, а донирана средства ће, кажу, утрошити за набавку лаптопа за рад Удружења.

 

Племенити листић усрећио је, по други пут, и 43 члана Удружења слијепих и слабовидих лица из Кнежева, а добитком их је обрадовао фудбалер Црвене звезде, Милош Дегенек.

 

Подршка компаније Mozzart веома је позитивно утицала на наше удружење. Од једног дијела средстава помогли смо директно члановима, а други дио смо сачували за пикадо који нам је у фази набавке у Љубљани - поручује Јагода Вучковић, предсједница Удружења слијепих и слабовидих лица Кнежево.

И ово удружење, као и остала које је усрећио „Хуманитарни тикет у подне” залаже се за што бољи социјални статус својих чланова, а компанија Mozzart свима им је вјерни партнер на том путу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана