Mozzart донирао телевизоре и спортске реквизите ОШ Мајка Кнежопољка и ОШ Дворови

Mozzart
Mozzart донирао телевизоре и спортске реквизите ОШ Мајка Кнежопољка и ОШ Дворови

Ученицима ОШ Мајка Кнежопољка у Кнежици и ОШ Дворови пред крај школске године стигли су вриједни поклони. Компанија Mozzart обрадовала је ђаке из околине Бијељине новим спортским реквизитима за часове физичког васпитања, а основце код Козарске Дубице телевизорима за наставу из предмета Дигитални свијет. Учитељима и наставницима овим потезом су олакшали рад, па у овим образовним установама не крију одушевљење.

Потреба за телевизорима нам се указала због увођења новог наставног предмета Дигитални свијет. Тим поводом смо се молбом обратили компанији Mozzart која нам је изашла у сусрет. Овај гест је од изузетног значаја за наше ђаке и наставно особље. У име колектива наше школе, захваљујем се компанији Mozzart на овако вриједној донацији – поручује Бојана Крњајић, директор ОШ Мајка Кнежопољка Кнежица, Козарска Дубица.

 

 

Основна школа, под називом Мајка Кнежопољка, датира од 1964. године, а прва школа у овом крају основана је 1911. године у селу Мало Двориште. Током протеклих 113 година више пута су се селили. Током Првог свјетског рата нису радили, а током Другог свјетског рата изводили наставу по кућама, а затим и у сеоској продавници, чинећи све да се школа у овом дубичком селу не угаси. Градња новог објекта ове стољетке почела је 1960. године, а 1981. у овој установи инсталирана је прва школска телевизија у Босни и Херцеговини. Данас ову школу са дугом традицијом похађа 186 ученика од првог до девет разреда у централној школи у Кнежици  и подручној у селу Међувође.

 

 

Наставу на новим телевизорима, који су им стигли из компаније Mozzart, од сада ће пратити ђаци у оба дубичка села. Примјеном телевизора, као мултимедијалног средства у настави, ученицима ће се на различите начине моћи представљати наставни садржаји, као и различити садржаји и активности у вези са школским животом.

 

Срећу не крију ни у ОШ Дворови код Бијељине којој су стигли нове лопте и мреже за голове.

 

Ученици и запослени су се посебно обрадовали јер ће од сада моћи да раде са квалитетнијим спортским реквизитима. Дјеца ће на овај начин још брже да заволе спорт, а наставницима је олакшан рад са ђацима. Хвала компанији Mozzart што нас је подржала у тежњама да побољшамо услове за извођење наставе физичког васпитања – поручује Чедо Јанковић, директор ОШ Дворови, Бијељина.

 

Школа у овом бијељинском селу основана је 1854. године, а од 2003. функционише као самостална. У 20 одјељења образују 416 ученика од првог до деветог разреда. Руководство школе труди се да им побољша услове боравка, као и да их, кроз што квалитетније часове физичког и здравственог васпитања и спортске секције, окрену спорту, здравом начину живота и правим вриједностима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана