Могућност бесплатног школовања за највећи број будућих студената

Srna
Могућност бесплатног школовања за највећи број будућих студената

БАЊАЛУКА - На Универзитету у Бањалуци највећи број будућих студената, односно њих 1.882, имаће могућност бесплатног школовања које се финансира из буџета Републике Српске, речено је Срни у овој високошколској установи.

Из бањалучког Универзитета подсјетили су да осим бесплатног школовања, будући студенти могу рачунати и на бесплатан смјештај и исхрану у студентским домовима Студентског центра "Никола Тесла".

Обезбијеђена су мјеста за 302 страна студента, 381 студента на самофинансирању, те 75 ванредних студената.

Када је ријеч о плановима и заинтересованости за упис, на бањалучком Универзитету су рекли да је циљ да упис буде на прошлогодишњем нивоу и бољи у односу на прошлу годину.

"Вјерујемо да ће будући студенти највише бирати студије на Академији умјетности, Факултету безбједносних наука, Медицинском факултету, Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету, те Правном факултету, Економском факултету, психологију на Филозофском факултету, рачунарство и информатику на Електротехничком факултету, Факултет физичког васпитања и спорта", рекли су на Универзитету у Бањалуци.

Из те установе су појаснилида је нови студијски програм Дизајн ентеријера, који заједно изводе Академија умјетности и Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета, те усмјерење Дизајн звука, такође, на Академији умјетности.

На Универзитету у Бањалуци данас почиње пријављивање кандидата за упис на прву годину студија у академској 2024/2025. години у којој је предвиђен упис 2.640 бруцоша.

Пријављивање траје до петка, 28. јуна, а пријава на све факултете Универзитета може се извршити и електронским путем на порталу упис.унибл.орг. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана