Модрича: У акцији добровољног давања крви прикупљено 79 доза

Срна
Foto: Срна

МОДРИЧА - У данашњој акцији добровољног давања крви у насељу Копривна код Модриче прикупљено је 79 доза ове драгоцјене течности.

Доктор Дарко Микеревић из Службе за трансфузију Добој рекао је Срни да су се акцији одазвала 94 даваоца, од којих 15 нису испунила услове за безбједно давање крви.

“Задовољни смо организацијом акције, одзивом давалаца и бројем доза крви прикупљених доза крви за потребе Опште болнице у Добоју”, истакао је Микеревић.

Он је навео да су прикупљеним дозама данас у Копривни и јуче у Шамцу, знатно поправљене резерве крви свих група у добојској Болници.

Акцију су заједнички организовали Друштво добровољних давалаца крви “Рафинерије уља” Модрича, Црквена општина Копривна, Хуманитарно друштво “Срцем за Модричу” и Хуманитарна организација “Тројеручица” Епархије зворничко-тузланска.

Предсједник Друштва добровољних давалаца крви “Рафинерије уља Модрича” Славко Јефтић изразио је задовољство прикупљеним дозама, али и дружењем организатора акције са медицинским особљем и даваоцима.

“Радује нас да се акцији одазвао знатан број младих који ће наставити традицију организованог, добровољног давалаштва крви”, истакао је Јефтић.

Свештаник Српске православне цркве у Копривни Јадранко Стојановић рекао је да је највеће хумано ђело једног човјека да да крв ближњима или непознатим људима, чиме се спасавају животи и здравље.

Акција добровољног давања крви организована је у парохијском дому у Копривни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана