Младима прилика за усавршавање у њемачком парламенту

А. Ј.
Младима прилика за усавршавање у њемачком парламенту

Бањалука - Млади, високообразовани из РС и БиХ који желе да унаприједе своје знање имају прилику да раде у њемачком парламенту.

Нијемци пружају шансу младима да радом код једног члана Бундестага у трајању од 13 седмица, упознају њемачки парламентарни систем, политичке процесе одлучивања и обогате праксу на подручју парламентарног рада.

Парламент у сарадњи са неколико универзитета из Берлина заинтересованим кандидатима нуди и интернационалну парламент-стипендију на пет мјесеци у овом граду.

- Стипендија је усмјерена на висококвалификоване и политички заинтересоване младе жене и мушкарце, који имају вољу да се након завршетка програма врате у своју домовину и активно и одговорно обликују њену демократску будућност - наводи се у конкурсу за стипендију.

Услови за стипендирање и рад у њемачком парламенту су држављанство БиХ, завршен универзитетски студиј, веома добро познавање њемачког језика. Међу условима је и  познавање њемачке политике, друштва и историје, те да кандидати имају до 30 година на почетку стипендије.

Стипендисте ће изабрати независна изборна комисија њемачког Бундестага, а рок за пријаве је 30. јун. Више информација заинтересовани могу наћи на сајту www.bundestag.de.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана