Митрополит Амфилохије служио вечерње са изношењем плаштанице

Срна
Митрополит Амфилохије служио вечерње са изношењем плаштанице

Цетиње - Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије служио је у Цетињском манастиру вечерње са изношењем Плаштанице.Митрополит је у бесједи на крају службе истакао да се људи и данас дијеле на оне који суде Господу и прикивају га за крст и на оне који цјеливају Његове ране, додавши да је безброј, милиони оних који су се кроз историју поклонили Христу распетом и васкрслом из мртвих.

"Све што се гради мимо Њега и ван Њега, гради се на пролазности и на смрти, на гријеху, на богоотуђењу, на богоубиству из кога се рађа братоубиство. Као да је среброљубље Јуде Искариотског данас постало једини идол и идеал модерног европског, некада хришћанског човјечанства", истакао је митрополит црногорско-приморски.

Митрополит је у том контексту критиковао однос Јавног сервиса РТВ Црне Горе према Православној Цркви у Црној Гори и његово форсирање "лажног свједока Христовог васкрсења, лажног митрополита црногорског".

Он је упитао на чему данашња Црна Гора гради будућност ако тако убија Бога у души овог народа настављајући тако оно безбожно дјело које су започели безбожници 1941. године убијајући Бога и убијајући брата свога.

"На богоубиству и братоубиству је грађена Црна Гора од четрдесет и прве године. Понадали смо се да ће се ова нова Црна Гора вратити Светом Петру Првом, Светом Петру Другом, Светом Јовану Владимиру и његовом мученичком свједочењу за правду Божју и за Христа. Али, ако је судити по Телевизији Црне Горе, а и по много чему другоме, Црна Гора се данас сврстава, не са Јосифом Ариматејским и са Никодимом, са Пресветом Богородицом и са Јованом Богословом, са апостолима који су цјеливали ране распетога Христа него са - Јудиним сватовима", рекао је митрополит Амфилохије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана