Милуновић: За Српску битно учешће на скупу у Њујорку

Srna
Foto: Srna

ЊУЈОРК - Директор Републичког завода за статистику Дарко Милуновић, који учествује на вишедневној сједници Статистичке комисије УН у Њујорку, рекао је да је изузетно важно за ову установу, али и Републику Српску да се налази на мјесту гдје се одлучује о свим битним аспектима ове области.

"Статистичка комисија УН је највише глобално тијело за доношење одлука о статистичким активностима на међународном нивоу, као што је успостављање статистичких стандарда и развој различитих концепата и метода, те њихова имплементација на међународном нивоу и на нивоу држава појединачно", навео је Милуновић.

Милуновић од јуче учествује на сједници Статистичке комисије УН под слоганом "Бољи сподаци, бољи живот" на којој би до петка, 1. марта, требало да буде обухваћен велики број тема која су од суштинског значаја за ову област и њен развој.

На 55. сједници дискутоваће се о подацима и индикаторима за Агенду одрживог развоја 2030, потом економским и владиним статистикама, пољопривредним и руралним статистикама, демографским, социјалним и полним статистикама, као и бројним другим темама, саопштено је из Републичког завода за статистику.

Статистичка комисија УН основана је 1946. године, а окупља главне статистичаре из држава чланица из цијелог свијета.

Статистичка комисија надгледа рад Одјељења за статистику УН /УНСД/ и функционална је комисија Економског и социјалног савјета УН. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана