Менаџмент ЕПРС да разговара са синдикатима

Срна
Менаџмент ЕПРС да разговара са синдикатима

БАЊАЛУКА - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић сматра да проблем штрајка запослених у предузећима Руднику и Термоелектрани /РиТЕ/ "Гацко" и РиТЕ "Угљевик" мора да ријеши менаџмент "Електропривреде Републике Српске" /ЕПРС/ у разговорима са синдикатима тих предузећа.

"Ово није питање за министра, већ искључиво питање колективног уговора о којем треба да се разматра у оквиру његових потписника", изјавио је Ђокић новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, требало би да буде промјена на позицији плата код свих запослених у сектору енергетике и рударства.

"Они морају да зараде тај новац, јер тај новац не може ићи на терет грађана Републике Српске. Нисам за то да повећамо цијену струје да би некима повећали плату. То није фер", поручио је Ђокић.

Запослени у РиТЕ "Гацко" одржали су данас получасовни штрајк упозорења, без прекидања производње, тражећи повећање плата.

Управа РиТЕ "Угљевик" састаће се сутра са Синдикалним одбором предузећа да би покушали наћи рјешење у вези са синдикалном најавом да би у понедјељак, 28. новембра, запослени могли да ступе у штрајк упозорења уколико се не испуне њихови захтјеви за повећање цијене рада, односно плата, рекао је раније Срни извршни директор за опште и правне послове РиТЕ Слободан Марковић.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана