Мандић из Прњавора обнавља кућу уз подршку хуманиста

Милош Васиљевић
Мандић из Прњавора обнавља кућу уз подршку хуманиста

ПРЊАВОР - Несрећа у којој је изгорјела кућа Мандића у прњаворском селу Просјек донијела је бесане ноћи и прегршт проблема овој седмочланој породици, али с друге стране и показала да хуманост не познаје границе.

Наиме, након што је “Глас” јуче објавио причу о трагедији која је задесила ову породицу оставивши их без условног крова над главом редакцију су позвали бројни људи доброг срца од Косовске Митровице до Њемачке, али и хуманитарне организације са намјером да притекну у помоћ.

Одјећа, обућа и храна, уз нешто новца, али у првом реду ријечи подршке обрадовали су домаћина Миливоја Мандића, који је и даље јутра дочекује у неусловном тавану, са супругом, братом и мајком, док троје дјеце борави код његове сестре.

Мандић прича за “Глас” да је након великог стреса који је доживио мало дошао себи те још једном нагласио да је најважније да се члановима породице није ништа десило.

- Одазивају се људи и заиста сам задовољан. Већ је први дан уплаћено око хиљаду марака на рачун, захваљујем се свим људима добре воље, али и “Гласу Српске” који је анимирао многе хуманисте до којих је допрла прича о несрећи која нас је задесила. Јављају се људи да нам дају одјећу, знају да је сада већ хладно, а да је све изгорјело, неки су већ и доставили пакете. Ово је доказ да има наде и да међу нама живе добри људи - рекао је Мандић.

Јасно му је да га чека пуно радова, који се морају што прије урадити како би се прије првог снијега и минуса вратили у топлину свога дома.

У пожару који је букнуо у понедјељак око подне све је изгорјело, а глава куће наглашава да је најважније поставити приоритете како би пребродио велико искушење у којем се нашао, све због лоше инсталације

- Пред нама је доста посла. Прво ћемо урадити инсталације, керамику и зидове. Плочице сам скинуо из купатила јер је све уништено. Дјеца су ми и даље код сестре, јер је на тавану неусловно. Успио сам нешто да зашушкам и затворим, јер не смијемо ложити ватру - рекао је Мандић.

Помоћ са Косова

Сандра Т. из Косовске Митровице казала је да су људи из Српске увијек били уз браћу на Косову и Метохију, сада је дошло вријеме да и они узврате.

- На вашем порталу прочитала сам причу о овој породици. Настојаћемо да помогнемо колико је то у нашим могућностима, јер су то људи заслужили, а посебно сада када су у великом проблему - рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана