Лончаревић: Ове године повећан број туриста за 10 одсто

Срна
Лончаревић: Ове године повећан број туриста за 10 одсто

БАЊАЛУКА- Републику Српску је током десет мјесеци ове године посјетило 416.024 туриста, што је за 10 одсто више у односу на исти период 2022. године која је била рекордна по оствареним резултатима, рекао је Срни директор Туристичке организације Републике Српске /ТОРС/ Миодраг Лончаревић.

Он је навео да су туристи остварили 968.478 ноћења, што је за осам одсто више него лани. "Ако упоредимо број остварених ноћења током десет мјесеци ове године у односу на исти период 2022. годину, бањска мјеста су забиљежила повећање од осам одсто, а остала за 12 одсто, док су планинске дестинације остале на истом нивоу као и претходне године", рекао је Лончаревић.

Он је напоменуо да су се гости у просјеку задржавали два до три дана.

Лончаревић је навео да су, као и претходне године, највећи број ноћења, поред домаћих туриста, остварили гости из окружења и то из Србије, Хрватске, Словеније и Црне Горе, док се од осталих европских земаља истичу Турска, Њемачка, Аустрија и Италија.

Он је рекао да се, према најавама и информацијама са терена, и у посљедњем кварталу ове године очекује успјешна туристичка сезона, која ће, како је додао, по резултатима надмашити претходне.

Лончаревић је додао да је у току израда програма рада за 2024. годину који обухвата низ активности, пројеката и мјера за повећање броја туриста, те промоцију туристичке понуде Српске на домаћем и иностраним тржиштима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана