Љевнаић: Гости на Јахорини никада неће плаћати снијег

ГС
Љевнаић: Гости на Јахорини никада неће плаћати снијег

ЈАХОРИНА - Вијест да ће скијаши на Јахорини плаћати снијег је апсолутна неистина и дезинформација. Скијаш никада неће плаћати снијег на Јахорини, поручио је директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић.

Истакао је да је циљ руководства када је прије прије пет година дошло на чело ОЦ Јахорина био прије свега да оживе Јахорину и да врати стари олимпијски сјај у чему су, каже, успјели.

-Ипак, наш основни мотив и приоритет свега што радимо су људи. Идеја је да запослимо читав овај крај, да покренемо привреду и да запосленима, људима који овде живе повећамо примања и зараде. Наши људи не треба да иду у иностранство, него да им се у складу са трендом повећавају и примања – нагласио еј Љевнаић.

Додао је да је да би Олимпијски центар Јахорина позитивно пословао и да би се све те инвестиције вратиле банкама, да би покренули пројекат гондоле Пале Јахорина неопходно да кроз закон о Олимпијском центру Јахорина направе један систем.

- Систем који ће бити на здравим ногама и који ће бити самоодржив, јер тако функционише у цијелом свијету. Могу слободно рећи да су настале злонамјерне тврдње људи, тајкуна који су навикли да улажу само у „своје двориште” и који су навикли да само узимају од Олимпијског центра Јахорина. Овим накнадама које су скроз логичне искључиво би одлуку о томе гдје ће се распоређивали доносили сви заједно од хотелијера, представника викенд кућа, Олимпијског центра Јахорина и локалних самоуправа. Тај новац би се поново улагао у Јахорини, да сваке године буде све боља – истакао је Љевнаић.

Додао је да, нажалост неким људима не одговара систем и то је суштина.

-Никада скијаш неће плаћати снијег на Јахорини и никада на Јахорини неће бити неки ненормални захтјеви једноставно је циљ да постоји систем. Треба у први план ставити раднике а не људе који имају милионе и треба у први план ставити систем којим ће се вратити улагања Влади Републике Српске јер је она овдје највише улагала и да се направи један ред да не одлучују појединци него закон и систем – истакао је Љевнаић.

Љевнаић је додао и да је нејасно како се појавила дезинформација у медијима с обзиром да је тек формирана радна група.

-Радна група се први пут састаје тек данас. Студију о увођењу таксе је радио професор са економског факултета из Бањалуке као и правну и економску анализу. Све ће то бити предмет расправе на састанку радне групе а већ су изашле информације са лошом намјером да се можда поквари сезона али то је немогуће јер је Јахорина распородата за ову сезону. Не требају нам такве дезинформације које шире појединци који су навикли да се питају за све, да улажу само у своје двориште а не за општи интерес и то не говорим само о радницима Олимпијског центра Јахорина него о свим радницима запосленим у области туризма. Треба да напредујемо и финансијски и са знањем. Морамо улагати у раднике у људе, да прије свега имамо знање и да знањем побјеђујемо и тек онда ћемо успјети - додао је Љевнаић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана