Лакташи уступају земљиште МУП-у

М. Л.
Лакташи уступају земљиште МУП-у

Лакташи - Општина Лакташи додијелиће Министарству унутрашњих послова РС земљиште у Залужанима на којем је планирана изградња центра за обуку и смјештање већег броја организационих јединица.

Начелник Лакташа Мирослав Коџоман казао је да је МУП РС исказао потребе за земљиштем у Залужанима и простором гдје се налази касарна Сарица, које је у власништву општине Лакташи.

- Ово земљиште је веома значајно за нас, првенствено због развоја комуналних дјелатности, јер је мјесна заједница Трн једна од највећих у РС. Радимо на томе да комуналне услуге буду доступне свима. Договорени су услови за додјелу земљишта МУП-у - каже Коџоман.

Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач је рекао да су са Градском управом Бањалука ријешили већи дио посла у вези са преузимањем земљишта у Залужанима.

- Остало је да буде ријешена процедура за дио земљишта који припада Лакташима и близу смо договора - рекао је Лукач.

У касарни Сарица се налази Специјална јединица полиције. Она би требало да буде премјештена у Залужане, а на простору касарне би била смјештена Станица полиције Трн.

- Разговарали смо и о будућој локацији за Ватрогасну јединицу, Цивилну заштиту, вртић и сличне објекте који су потребни Лакташима - казао је Лукач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана