Корисници до 24. децембра да отворе рачуне у другим банкама

Срна
Корисници до 24. децембра да отворе рачуне у другим банкама

БИЈЕЉИНА - Фонд за пензијско-инвалидско осигурање (ПИО) Републике Српске саопштио је данас да су корисници, који су пензију примали путем Бобар банке, обавезни да најкасније до 24. децембра отворне рачун за исплату пензије у некој другој другој банци.

"Корисници нови рачун могу да отворе у банкама по властитом избору, а са листе банака са којима Фонд ПИО има потписан уговор о исплати пензија и о томе треба да обавијесте најближу пословницу Фонда", наводи се у саопштењу.

У Фонду појашњавају да је отварање новог текућег рачуна за 2.334 корисника права на пензију, који су били клијенти Бобар банке, потребно ради несметане исплате пензије, након што је у Бобар банци, 27. новембра уведена принудна управа.

Фонд позива све кориснике са пребивалиштем ван Републике Српске да потврду о животу за 2015. годину доставе надлежној филијали Фонда најкасније до 31. децембра да би се исплата пензије у 2015. години могла вршити несметано.

"Уколико потврда о животу, овјерена код надлежног органа, не буде благовремено достављена, сходно прописима, исплата пензије се обуставља", напомињу из Фонда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана