Корак до ниже цијене лијекова

Д. К.
Корак до ниже цијене лијекова

Бањалука - Становници би ускоро требало да имају јефтиније лијекове, јер је Стручни савјет при Агенцији за лијекове и медицинска средства БиХ јуче усагласио велики дио правилника којим ће бити прописане максималне цијене лијекова.

- Успјели смо побољшати и усагласити многе чланове правилника. Остало је још да додамо казнене одредбе и да ријешимо члан десет, који се односи на утврђивање максималне цијене лијекова - рекао је члан Стручног савјета при Агенцији за лијекове и медицинска средства БиХ Лазар Продановић.

Он каже да ће због тога Стручни савјет за 15 дана поново расправљати о правилнику.

- Још једном ћемо размотрити пречишћени текст правилника и покушати се договорити о члану десет. Надам се да ћемо до тада доћи до прихватљивог рјешења и да ће грађани БиХ напокон престати да плаћају најскупље лијекове у региону - истакао је Продановић.

Ако правилник буде усаглашен за 15 дана, одмах иде на усвајање у Савјет министара БиХ. Послије објављивања у "Службеном гласнику", Агенција за лијекове ће утврдити и објавити цијене лијекова. Правилником је предвиђено да то чини сваког првог понедјељка у марту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана