Кондић на челу Агенције за банкарство РС

М. Ми.
Кондић на челу Агенције за банкарство РС

Бањалука - Влада Републике Српске предложила је Народној скупштини да за директора Агенције за банкарство РС именује Срђана Кондића, а за његовог замјеника Драгана Сердара, потврђено је"Гласу Српске" у Бироу за односе са јавношћу Владе.

Приједлоге за именовање Кондића и Сердара, који су запослени у Агенцији за банкарство РС, министри у Влади усагласили су на сједници у четвртак.

Они ће, ако парламент Српске на крају да зелено свјетло, бити именовани на мандатни период од пет година.

Кондић је тренутно у Агенцији за банкарство директор Сектора за развој и међународну сарадњу, док је Сердар вршилац дужности директора Агенције.

Конкурс за директора и замјеника директора Агенције расписан је 14. новембра прошле године, а рок за подношење  пријава Министарству финансија РС истекао је 15 дана касније, односно 29. новембра.

На челу Агенције за банкарство РС била је Славица Ињац, која је крајем марта 2016. године ухапшена са још неколико лица, међу којима је и тадашња директорица Инвестиционо-развојне банке РС Сњежана Вујнић, због сумње да су оштетили Бобар банку и банкарски сектор БиХ за око 123 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана