Клокић,Поповић: Пројекат „Подриње“ велика развојна шанса за Српску и Србију

Срна
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић и министар без портфеља у Влади Србије задужен за међународну економску сарадњу Ненад Поповић састали су се данас у Бањалуци и разговарали о економским потенцијалима Подриња.

Нагласили су да је ријеч о ресурсу који може да има изузетан значај и за Српску и за Србију.

Клокић је нагласио да је пројекат „Подриње“ велика развојна шанса за општине и градове с обје стране Дрине, јер обухвата 31 локалну самоуправу.

- Разговарали смо о томе како Српска и Србија могу заједно да наступе на међународном плану у домену привреде. Разговарали смо и о могућности успостављања ИТ хабова у Републици Српској, кроз ИТ компаније које дјелују у Србији - навео је Клокић.

Поповић је истакао да постоје огромни потенцијали за сарадњу између влада Српске и Србије, али и међународну сарадњу на трећим тржиштима.

- Јавне и приватне компаније Србије и Српске могу заједнички да наступају у региону, али и на свеобухватном руском и тржишту бившег Советског Савеза, где су и Казахстан, Узбекистан, Белорусију и Азербејџан. То су тржишта која расту - нагласио је Поповић.

Навео је да су један од главних ресурса инжењери, наглашавајући да је Бањалука позната по одличним машинским и инжењерима електротехнике, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 18 беба
Рођено 18 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана