Какво нас вријеме очекује за Нову годину

ГС
Какво нас вријеме очекује за Нову годину

Познати метеоролог из Србије Недељко Тодоровић, чије су временске прогнозе веома цијењене и у БиХ, навео је какво ће вријеме бити у новогодишној ноћи и првих десет дана јануара.

Према Тодоровићу, не очекују се озбиљне сњежне падавине у том периоду, са топлијим епизодама најављеним од 11. до 14. децембра, док би прва прилика за снијег у нижим пређелима могла доћи између 20. и 24. децембра.
Потом се дотакао и периода након 24. децембра.

"Дакле, процјена за ову зиму је да ће бити нешто мало хладнија него претходна. Биће више падавина, значи кише и снијега. Али у некој од тих епизода, ако кажем сњежних, забијелиће се добро. Невоља у томе је што нико не може поуздано да тврди којег тог датума ће бити", рекао је и додао:

"Ја сам напоменуо да ће бити од 20. до 24. децембра, међутим, није ни то баш сигурно. Тако да дугорочне прогнозе нису баш захвалне, мада се људи баве тиме, покушавају да их усаврше.
Метеоролог Тодоровић је казао да ћемо сигурно уживати у тој зимској чаролији.

"Када гледамо 31. децембар односно Нову годину, мања је вјероватноћа да буде снијега, већа је вјероватноћа да буде кише. Међутим, ја бих био можда мало храбар сад тако да кажем, па да прогнозирам негђе од 26. до 29. децембра опет скок температуре, значи један пик на максималне вриједности до 15 степени, а онда 30. 31. и можда и 1. јануара да буде захлађење с кишом па са снијегом", рекао је Тодоровић, а преноси "Мондо".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана