Када и гдје тачно стижу снијег и сусњежица

ГС
Када и гдје тачно стижу снијег и сусњежица

БАЊАЛУКА – Метеоролози су објавили прогнозу времена у БиХ до петка,  те открили када и гдје тачно долази највећа промјена. Могући су снијег и сусњежица.

За сутра, 16. април најављују сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност ујутро, уз постепено наоблачење са сјеверозапада. Послије подне локални пљускови се очекују у сјеверним и сјеверозападним подручјима, а током ноћи киша и локални пљускови широм БиХ.

На планинама ће киша прелазити у сусњежицу. Вјетар ће бити слаб до умјерен јужни и југозападни, на моменте и појачан.

Јутарња температура биће од 10 до 16, а дневна од 20 до 26, на сјеверу до 28 степени.

У сриједу нас очекује облачно вријеме са кишом и локалним пљусковима, а на планинама са снијегом. У низијама централне, источне и западне БиХ је могућ снијег или сусњежица. Вјетар ће бити слаб сјеверни и сјевероисточни, у Херцеговини слаб до умјерен јужни, током ноћи у скретању на сјеверни, преноси АТВ.

Јутарња температура биће од нула до шест, на југу до 10, а дневна од два до осам, на југуе од осам до 15 степени Целзијусових.

У четвртак ће бити претежно облачно вријеме са кишом, а у вишим подручјима са сусњежицом и снијегом. Јутарња температура биће од нула до шест, на југу до осам степени Целзијусових, а највиша дневна од дневна од деевт до 16 степени, наводи се у прогнози Федералног хидрометеорошлошког завода.

Данас ће у БиХ  бити сунчано уз малу до умјерену облачност.

Послије подне и крајем дана, очекује се поступни пораст облачности. Вјетар ће бити слаб до умјерен јужни и југозападни, а послије подне на моменте и појачан.

Највиша дневна температура биће од 23 до 29, у сјеверним подручјима до 32 степена Целзијусова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана