Из Русије стигло 113 кревета за поплављене

Срна
Из Русије стигло 113 кревета за поплављене

Бањалука - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас да је у Српску стигла хуманитарна помоћ из Русије за становништво погођено поплавама, коју је доставило Удружење руско–српског пријатељства "Завет".

Он је рекао новинарима да је ријеч о 113 кревета са комплетном опремом, од којих ће највећи дио бити подијељен становницима у Добоју, а остатак по мјестима у Посавини.

Донацију су обезбиједили Центар националне славе Русије и Фондација "Свети Андреј Првозвани".

Ђокић је представници "Завета" Ирини Астапенковој данас на конференцији за новинаре уручио писмо за ове двије организације у којем је изражена захвалност руском народу за сваки вид помоћи који је пружао и пружа српском народу.

Он је напоменуо да су Руси помагали српском народу на разне начине, те подсјетио да се значајан број руских добровољаца борио на страни Републике Српске, те да је њих 40 погинуло.

Ђокић је нагласио да је Министарство на чијем је челу посљедњих година радило на развијању права руских добровољаца и њиховом укључивању у систем борачко–инвалидске заштите.

Астапенкова, која је супруга погинулог руског добровољца, изразила је захвалност за до сада учињено на остваривању права за руске добровољце, међу којима су право на пензију и инвалиднину, као и на обезбјеђивању могућности посјећивања гробних мјеста погинулих добровољаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана