Хуманитарни тикет петком – Познати и Mozzart заједно за Удружење Menssana

Mozzart
Хуманитарни тикет петком – Познати и Mozzart заједно за Удружење Menssana

Компанија Mozzart, кроз традиционалну акцију „Хуманитарни тикет петком", наставља да шири хуманост. Племенити кладиоци типовали су сваког петка, а Mozzart је донирао улог. Тиме су заједнички реализовали још једну племениту мисију јер је комплетан мјесечни фонд из ове акције упућен Удружењу за подршку особама са менталним потешкоћама и инвалидитетом „Menssana" Сарајево.

„Изнимно смо захвални. Ова донација значи више активности за наше кориснике, више излета, материјала за радионице и предавања, те обиласке институција и спортских натјецања. Нисмо још сва средства утрошили, али желимо имати што више излета у наредном периоду и осигурати сигуран боравак корисницима у Центру у наредном периоду – поручује Орнела Чолић, предсједница Удружења Menssana, Сарајево.

Укупном мјесечном фонду, успјешним типовањем допринио је селектор ватерполо репрезентације Србије, Урош Стевановић, док су листићи Петра Денде, Петра Божовића и Ратка Николића, захваљујући Mozzartу, имали загарантоване добитке.

Улог је, традиционално, донирала компанија Mozzart, а укупан фонд добитних и загарантованих сума упутили су удружењу које пружа помоћ особама са менталним потешкоћама и инвалидитетом.

Удружење Menssana основано је прије 12 година, а тренутно имају 45 активних и 160 свеукупно чланова који су корисници у систему менталног здравља.

Ради се о особама са менталним потешкоћама и инвалидитетом којима омогућују свакодневни боравак у Дневно-рекреативном центру, психолошко савјетовање по принципу „један на један", групну терапију, окупационе терапије, тјеловјежбе, излете и посјете музејима, позориштима, кинима...

Осим ових активности, реализују и четири пројекта у области превенције менталног здравља од адолесцената и младих до особа са менталним потешкоћама. Реализују и Дане менталног здравља за које се надају да ће прерасти у догађај на државном нивоу и обухватити што више партнера и институција у заговарању за што квалитетније ментално здравље.

С обзиром на то да све своје активности финансирају кроз аплицирање на јавне позиве и конкурсе, донација из компаније Mozzart посебно их је изненадила и усрећила.

А из компаније Mozzart најављују наставак акције „Хуманитарни тикет петком" чији ће укупан фонд сваког мјесеца бити усмјерен у племените сврхе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана