Хуманисти дарују књиге за онкологију

Драгана Келеч
Хуманисти дарују књиге за онкологију

Бањалука - Екипа емисије "Разбудилник" Радија РС у сарадњи са издавачком кућом "Бесједа" покренула је акцију "Нама треба књига!" са циљем оснивања и опремања библиотеке са читаоницом на Онколошком одјељењу Универзитетске болнице - Клинички центар Бањалука.

Како би успјешно реализовали овај племенити подухват у помоћ су позвали све добре људе, који су поново доказали да се уз мало воље и жеље много тога може урадити.

- Драге колеге новинари и јавне личности, али и сви други хумани људи, изазовите свог колегу да се фотографише са књигом коју ће поклонити Онколошком одјељењу Клиничког центра Универзитета у Бањалуци - статус је на "Фејсбук" профилу "Разбудилника".

Са свих страна почеле су да пристижу фотографије са књигама које људи несебично поклањају и порукама подршке овој акцији. Екипа бањалучког "Нес" радија међу првима се укључила у акцију.

Директор програма "Нес" радија Драган Малић каже да је изузетно задовољан одзивом колега, а посебно слушалаца који су се јавили са жељом да дарују књиге.

- Вјерујем да ће акција тек ове седмице у пуном јеку заживјети - истакао је Малић.

И водитељ програма "Нес" радија Бојан Драгишић одазвао се акцији и срећан је, како каже, што може помоћи.

- Мноштво књига нам је већ стигло у редакцију. Свих жанрова, тема и писаца. Искрено се надам да ћемо успјети да скупимо што више наслова - истакао је Драгишић.

Акцију је без размишљања подржала и PR директор агенције "Акваријус" Бранкица Стојановић.

- Ако се не удружимо и не одлучимо да промијенимо неке ствари, ништа се само од себе неће десити. Ова акција је још један доказ за то. Позивам добре људе да се укључе, јер вјерујем да сви у кући имамо бар једну књигу коју можемо поклонити - поручила је Стојановићева, која је одлучила да дарује књигу Мирослава Антића, јер њу поклања, како каже, најдражим људима, а сигурна је да ће у својој библиотеци пронаћи бар још четири наслова за поклон.

Акцији "Нама треба књига" придружила се и Босиљка Бањац из Бањалуке. Ова племенита Бањалучанка поклонила је чак педесетак књига међу којима су сабрана дјела Бранка Ћопића, Борисава Станковића и других великих српских писаца.

Циљ акције је да буде омогућено пацијентима, који бораве на Онколошком одјељењу, да имају надохват руке што више разноврсних наслова књига да би им боравак у болници био макар мало олакшан. С обзиром на то да циљ није прикупљање новца него књига, акција и носи назив "Нама треба књига!".

Сви који желе да помогну и учествују у акцији треба

 

- да пошаљу SMS поруку на 065/245-245,

- да се јаве сваког радног дана од 9 до 12 часова на број 051/339-900 (редакција "Разбудилника"),

- да пошаљу поруку на "Фејсбук" профил "Разбудилник РТРС",
- да књиге пошаљу на адресу: Радио РС, Трг Републике бр. 9, 78000 Бањалука

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана