Хумана недјеља у Апеирону: Будимо хумани, будимо здрави

Д. С.
Хумана недјеља у Апеирону: Будимо хумани, будимо здрави

Бањалука - Вишедневна акција "Будимо хумани, будимо здрави - помозимо себи и другима", која почиње сутра, кроз ни­з активности нагласиће значај очувања и унапређења здравља.

Ова акција, коју организује Паневропски универзитет "Апеирон" и Средњошколски центар "Гемит-Апеирон", почиње предавањем на тему "Здраве навике – исхрана и здравље".

- Ово предавање за све наставнике, студенте и заинтересоване грађане почеће у десет часова у великом амфитеатру Паневропског универзитета, а одржаће га продекан на Факултету здравствених наука Бранислав Михајловић. О теми "Болести зависности" сат касније говориће професор Александар Милић - саопштено је из "Апеирона".

Навели су да је за сриједу планирано добровољно давање крви студената и запослених на универзитету у бањалучком Заводу за трансфузијску медицину РС.

- Дан касније на Бањ брду планиране су физичке активности у природи. Заинтересовани, који буду вјежбали са наставницима и асистентима Факултета спортских наука, добиће и савјете како одржавати добру форму тијела за здрав живот. Полазак је планиран у девет часова испред Универзитета и пјешачења од око седам километара - наведено је у саопштењу.

Осим тога, у оквиру ове хумане недјеље, у петак ће у кабинету за физиотерапију овог универзитета бити омогућен преглед сколиозе уз савјете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана